Prajitura cu piersici

de mamaieelena in Prajituri, 10 Sep 2012 | 4225 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 4 oua
  • 400 ml ulei
  • 200 ml iaurt natural
  • 500g faina (aproximativ)
  • 1 praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 3-4 piersici mari feliate
  • 350 g zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu piersici:

Se pun in vasul pentru mixer ouale cu zaharul si se mixeaza bine, apoi se adauga iaurtul, mirodeniile, praful de copt, uleiul si faina la sfarsit. In tava aragazului se pune hartie de copt pe dimensiunea tavii, se varsa continutul vasului si se intinde egal pe toata suprafata tavii. Piersicile feliate se aseaza in rand pana acopera in totalitate suprafata intregii tavi. Se de la cuptorul preincalzit la 200 grade si se tine pana trece testul scobitorii, dar se poate observa ca marginile aluatului se desprind, semn ca este coapta prajitura.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

creativ3 1

11.09.2012, 11:22

Un desert ca o poveste parfumată de vara. O prăjitură splendid de simplă, excepţional de rapidă şi cât se poate de ieftină. Un aluat pufos în care încearcă să se ascundă, fără succes, piersicile pudrate cu vanilie, pentru aroma. Desi vara a trecut, am mai gasit inca piersici foarte bune, aromate la cei de la Produse de la tara, mi-am comandat de la ei de pe site legume, branzeturi gustoase si m-am gandit sa iau si fructe pentru un desert delicios. Am numai laude pentru cei de la www.produsedelatara.ro . Mi-a placut si stilul lor de a livra, in cos traditional din rachita, chiar cum spuneau si pe site.

Sim0na 1

11.09.2012, 12:53

Foarte buna!!!

jolygina 1

06.10.2012, 09:28

delicioasa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza si piersici